Video


Περισσότερες

Συνεπής στην ώρα του για άλλη μια χρονιά ο Παγετός

Ένα άρθρο του : spagric | 24 Μαρτίου 2015 | 0 Σχόλια
    Συνεπής στο ραντεβού του με την ανθοφορία ήταν για άλλη μια χρονιά ο παγετός στην Κεντρική Μακεδονία. Κατά την Παρασκευή 20 και Σαββάτο 21 Μαρτίου το πρωί ισχυρός κατά τόπους παγετός σημειώθηκε σε κάποια χωριά της Κ. Μακεδονίας. 
   
   Ειδικότερα, γεωπόνοι της Agro-help.com αναφέρουν ότι ζημιές ζημιώθηκαν κυρίως σε Βερίκοκα, Δαμάσκηνα και σε επιτραπέζιες ποικιλίες ροδακινιάς και νεκταρινιάς. 

    Πιο Συγκεκριμένα ζημιές καταγράφονται σε όλες τις επιτραπέζιες ποικιλίες βερικοκιάς καθώς και στην βιομηχανική ποικιλία Μπεμπέκου, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η καταστροφή είναι ολοσχερής. Ο παγετός, ο οποίος συνοδεύτηκε και από το φαινόμενο της πάχνης, διήρκεσε περίπου 4 ώρες. Τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα ήταν όλα στο στάδιο της πλήρους άνθησης το οποίο είναι και το πιο ευαίσθητο μετά από εκείνου του καρπιδίου. 

     Οι ζημιές αναφέρονται σε όλη την ακτίνα του κάμπου των Γιαννιτσών και ειδικότερα στα Χωριά Νέος Μυλότοπος, Παλαιός Μυλότοπος, Αραββησός, Αχλαδοχώρι, Πλαγιάρι, Καλύβια, Εσώβαλτα, Κρύα Βρύση κ.α.

     Ο ΕΛΓΑ ο οποίος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα καθώς μέσα στην προηγούμενη του παγετού εβδομαδά είχε καταγράψει όλα τα είδη που ήταν σε πλήρη άνθιση στην περιοχή, έχει ενημερωθεί για την καταστροφή και αναμένεται να εκδώσει αναγγελία ζημιάς έτσι ώστε να γίνουν οι δηλώσεις των παραγωγών. 

    Η φωτογραφία είναι από άνθος νεκταρινιάς ποικιλίας Big bang από την περιοχή του Νέου Μυλοτόπου.
Κατηγορίες : ,

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: