Video


Περισσότερες

Μέτρα προστασίας κατά της κόκκινης ψώρας των εσπεριδοειδών ή κόκκινη καλιφορνέζικη ψώρα (Aonidiella aurantii)

Ένα άρθρο του : Greko | 29 Ιουνίου 2011 | 0 Σχόλια
Το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση  φυτοπροστασίας κατά της κόκκινης ψώρας των εσπεριδοειδών (Aonidiella aurantii). 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Αυτή την περίοδο παρατηρείται αυξημένη διακίνηση νεαρών προνυμφών οπότε επιβάλλεται η προστασία των φυτειών.

Συστήνονται τα πιο κάτω μέτρα:

1. Καλός αερισμός των δέντρων (κλάδεμα-αφαίρεση λαίμαργων)
2. Όπου δεν υπήρχε καθόλου προσβολή κατά τον προηγούμενο χρόνο δε συστήνεται ψεκασμός. Τα δέντρα  να επιθεωρούνται τακτικά και αν τυχόν παρουσιαστεί εγκατάσταση της κόκκινης ψώρας ή προσβολή από Σκωριώδη Αράχνη (ραστ μάιτ) στα νέα φρούτα τότε να γίνεται ψεκασμός με θερινό λάδι στενού φάσματος (narrow range oil, parafinic oil)
3. Όπου υπήρχε προσβολή κατά τον προηγούμενο χρόνο και δεν έγινε ψεκασμός τον Ιούνιο-Ιούλιο, συστήνεται ψεκασμός κατά την περίοδο που παρατηρείται το μέγιστο της διακίνησης των νεαρών έρπουσων της κόκκινης ψώρας και πριν αρχίσει η εγκατάσταση της με θερινό λάδι στενού φάσματος (narrow range oil, parafinic oil) + ένα ρυθμιστή ανάπτυξης των εντόμων π.χ. pyriproyfen (Admiral).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δέντρα να είναι καλά ποτισμένα, η θερμοκρασία να είναι κάτω από 32 oC και να γίνεται καλή διαβροχή των δέντρων. Να γίνεται επίσης συνεχής ανάδευση του ψεκαστικού διαλύματος.


Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: