Video


Περισσότερες

Το κλάδεμα της Ροδιάς

Ένα άρθρο του : spagric | 12 Μαρτίου 2011 | 4 Σχόλια

Η ροδιά όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα είναι ένα θαμνώδες φυτό. Το κλάδεμα της ροδιάς χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι στο δεύτερο χρόνο μετά τη φύτευση όπου θα δώσουμε σχήμα στο φυτό, ή αλλιώς κλάδεμα διαμόρφωσης. Σε αυτό το στάδιο, θα κλαδέψουμε το φυτό αφήνοντας σε ύψος από 35-55 εκατοστών τέσσερις κλάδους. Αυτοί θα γίνουν τυπικά οι βραχίονες του φυτού μας, το σχήμα αυτό λέγεται κύπελλο.


Η ροδιά δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο κλάδεμα καρποφορίας όπως έχουν τα ροδάκινα για παράδειγμα. Όμως επιβάλλεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να κάνουμε καθαρισμό του φυτού από τους λαίμαργους βλαστούς και τις παραφυάδες. Σκοπός είναι ακόμα να βελτιώσουμε τον φωτισμό του φυτού μας, όχι μόνο εξωτερικά στην περιφέρεια του αλλά και εσωτερικά. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ροδιά ανθίζει με ομάδες ανθέων που μπορεί να φθάσουν και τα πέντε άνθη, όταν έχουμε καλή γονιμοποίηση τότε πρέπει να αραιώνουμε τους καρπούς αυτούς σε έναν ή δυο για να βελτιώσουμε το μέγεθος και την ποιότητα.

Εικόνα 1. Κλαδεμένη ροδιά σε σχήμα κύπελλο.
Κατηγορίες :

Διαφημιση

4 Σχόλια: στο άρθρο "Το κλάδεμα της Ροδιάς"

  1. για αναπτυγμενο δεντρο ροδιας τι κανω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθείς να έχεις ένα κεντρικό κορμό από το έδαφος και στους 50 πόντους αφήνεις 4-5 βραχίονες. Επάνω σε αυτούς θα υπάρχουν οι κλάδοι με τους ανθοφόρους οφθαλμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιον μήνα κλαδεύουμε την Ροδιά?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ρωτήσω και εγώ το ιδιο, ποιο μήνα πρέπει να κλαδέψουμε τη ροδια΄????

    ΑπάντησηΔιαγραφή