Video


Περισσότερες

Τοξικότητα σε μηλιά

Ένα άρθρο του : spagric | 4 Απριλίου 2010 | 0 Σχόλια
Αν και σήμερα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η agro-help.com αποφάσισε να απαντήσει στον παραγωγό ο οποίος ρώτησε τι συμβαίνει με την μηλιά που έχει στον κήπο του και εμφάνισε πολλές νεκρωτικές κηλίδες και κάψιμο των άνθεων.
Η γεωπονική ομάδα της agro-help.com μετά από ενδελεχή έλεγχο των φωτογραφιών καθώς και του ιστορικού καλλιεργητικών φροντίδων που μας ανάφερε ο παραγωγός αποφάσισε τα συμπτώματα κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε οξείας μορφή τοξικότητας, από εντομοκτόνο, πιθανότατα οργανοφωσφορικό, καθώς ο παραγωγός χωρίς να το καταλάβει εκατονταπλασίασε την δοσολογία.
Η πιθανότητες επιβίωσης του φυτού είναι πολλές, ενώ αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι καλό πλύσιμο του φυτού με νερό, και ένα γερό πότισμα. Έτσι, θα αυξηθεί ο μεταβολισμός του φυτού ώστε να διασπάσει το εντομοκτόνο.
Η χρησιμοποίηση οποιαδήποτε φυτοφαρμάκου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε προδιαγραφές και δοσολογίες, και ΠΟΤΕ αυτές να μην υπερβαίνονται. ΜΗΝ ΠΑΊΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΗΤΉΡΙΑ. Φιλικά agro-help.com
Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες του συγκεκριμένου φυτού.
Εικόνα1. Συμπτώματα στης φρέσκες κορυφές του φυτού, έχουν επηρεαστεί και τα άνθη.
Εικόνα 2. Φύλλο με τα συμπτώματα της τοξικότητας, πίσω διακρίνεται το καμένο άνθος.

Διαφημιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: