Video


Περισσότερες

Η μονίλια θέρισε τα Aurora

Ένα άρθρο του : spagric | 6 Απριλίου 2010 | 1 Σχόλια

Η ασθένεια της φαιάς σήψης που οφείλεται στον μύκητα Monilia sp. έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις Βερικοκιές της ποικιλίας Aurora, στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς έχει χαθεί τουλάχιστον το 80% της παραγωγής και μεγάλο ποσοστό των καρποφόρων βλαστών των δένδρων. Έτσι ούτε και του χρόνου θα εξομαλυνθεί η παραγωγή.

Έχει υπάρξει μια μικρή κινητοποίηση για να καταγραφούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ, όμως μέχρι στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναγγελία.

Ο μύκητας αυτός εισχωρεί από το άνθος και αφού το καταστρέψει κινείται και ξηραίνει και τα λεπτοκλάδια. Η αντιμετώπιση του ξεκινάει στη ρόδινη κορυφή και συνεχίζεται καθ’ όλη την ανθοφορία με συνεχόμενους ψεκασμούς έως την πτώση πετάλων.

Η Agro-help.com θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών καθώς το ποσοστό της ζημιάς κάνουν ασύμφωρη τη συγκομιδή όσων καρπών σώθηκαν.

Κατηγορίες :

Διαφημιση

1 Σχόλια στο άρθρο "Η μονίλια θέρισε τα Aurora"

  1. Συγγνωμη, αλλα o Monilia spp. είναι υπευθυνος για την ασθένεια της φαιάς σήψης. Είδη του γένους Fusarium ευθύνονται για την υγρή σήψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή